Wegański majonez – sojonez

 

Ilość towarów typowo wegańskich oferowanych w wielu sklepach spożywczych z każdym dniem zdaje się wzrastać w dość widoczny sposób. Wynika to jednoznacznie z coraz większego zainteresowanie spożywaniem tego typu wyrobów , a ponadto zwiększonym zainteresowaniem produktami wegańskimi. Jednym z nader niekonwencjonalnych i niedużo znanych wyrobów wegańskich jest z pewnością sojonez uchodzący za prawdziwy przysmak i oczywisty rarytas dla wielu wegan. Produkt ten jest niczym innym jak typowo wegańskim majonezem, w związku z czym odbiega od niego składem i doborem niektórych składników. Dla prawdziwych wegan jest to jedno z takowych dań, które mogą stworzyć w domowym zaciszu i dodawać do wielu potraw. Żadna z niewtajemniczonych osób nie zgadałby niewątpliwie, że w produkcie tym nie znajdą jajek tak popularnych w składzie tradycyjnego majonezu. Ten typowo wegański majonez jest delikatny, priorytetowo smaczny i posiadający kremową konsystencję. Wybieranie odpowiednich składników i szybkość przygotowania wpływają na jeszcze większą popularność sojonezu, który ma możliwość być dodawany do sosów i kanapek oraz dodatkowo wielu innego rodzaju potraw łatwych jak i tych o charakterze zdecydowanie bardziej uroczystym. W celu przygotowania tego produktu wystarczy zaopatrzyć się w mleko sojowe, do którego dodajemy łyżeczkę octu jabłkowego i dwie łyżeczki musztardy. Dla smaku dodajemy sól i pieprz , a ponadto jedną drugą szklanki oleju rzepakowego. Wszystkie elementy mieszamy ze sobą w blenderze, po czym otrzymujemy gotowy produkt, który możemy spożywać w różnej postaci.

Więcej treści: sojonez.

Share

One comment on Wegański majonez – sojonez

Dodaj komentarz